Osobní fotogalerie - Lubomír Prause

Arménie (2012)

Fotorecept z jerevanské restaurace Ararat Hall

Facebook Twitter
fotografie AR1f02 (č. 119)
Pánvičky a vzadu potřebné suroviny.
fotografie AR1f04 (č. 120)
Mistr kuchař.
fotografie AR1f24 (č. 121)
Honza už asi hlady nevidí a tak přípravu arménské speciality nesleduje.
fotografie AR1f03 (č. 122)
Všichni sledujeme, jak se na arménský chléb lavaš (ta široká placka vespod) naklade rýže.
fotografie AR1f06 (č. 123)
Jakési zelené lístečky, možná na ochucení, možná na ozdobu. Nevím bohužel, co to je.
fotografie AR1f07 (č. 124)
Maso na pánvi. Jehněčí.
fotografie AR1f10 (č. 125)
Kdybyste si mysleli, že se maso flambuje arménským koňakem, tak jste trefili hřebík na hlavičku.
fotografie AR1f11 (č. 126)
Flambování velikým ohněm je událost, kterou si všichni chtějí vyfotit.
fotografie AR1f12 (č. 127)
Taky se u toho něco povídá, naše průvodkyně Martina překládá, ale já to nějak zapomněl vnímat.
fotografie AR1f14 (č. 128)
Oflambované maso se poklade vedle rýže na lavaš a zelené lístky.
fotografie AR1f16 (č. 129)
A to, co se sype do smetany, je prý šafrán. A nějaký prý zvláštní arménský! Nevěřím! Buď došlo k záměrnému matení, nebo k překladatelskému omylu, ale podle všeho je to kurkuma.
fotografie AR1f17 (č. 130)
Vidíte? Šafránu se přece dává všude jako šafránu, a ne takovouhle spoustu. Kurkuma to byla! Žádný šafrán.
fotografie AR1f18 (č. 131)
Kurkuma nám krásně zažlutila omáčku.
fotografie AR1f20 (č. 132)
Když se omáčka dostala na maso, na másle se připraví sušené meruňky a sušené švestky a hrst vlašských ořechů.
fotografie AR1f23 (č. 133)
A když na omáčku přidáte ovoce s ořechy, takhle nějak vypadá výsledek. Ňam! Už jsem to měl doma několikrát. Pokud si to taky uklohníte, tak přeju dobrou chuť.

TEPNET.cz
PS Pad Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS 3